mamaplus

În prima etapă, peste 5 mii de copii au fost înscriși în clasa întâi

-
//
29.06.2020

În cele 120 de instituții publice de învățământ din Chișinău, au fost înscriși în clasa întâi 5 558 de copii. Înscrierea continuă în cea de-a doua etapă, care se va încheia pe 28 august și în care urmează să fie completate locurilor disponibile după prima etapă. Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței operative de la Primăria capitalei.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a declarat că înscrierea în clasa întâi s-a desfășurat în 130 de instituții de învățământ, publice și private. Cei mai mulți copii – peste 4 400 – au fost înscriși în clase cu profil obișnuit. Aproape 600 de copii au fost înscriși în clase cu profil de arte, iar circa 360 de copii vor merge în clase cu alternative educaționale. În cazul a circa 120 de copii, părinții au optat pentru clase bilingve, iar în cazul a 60 – pentru clase cu profil sportiv.

Angela Cutasevici a menționat că procesul de admitere are loc pe platforma „e-școală”. În prezent pe această platformă mai rămân în curs de procesare peste două mii de cereri.

Viceprimarul a mai informat că în prezent se desfășoară lucrări de reparație în 79 de instituții de învățământ municipale, iar în 28 de școli și grădinițe aceste lucrări au fost deja finalizate. În total, în anul curent, este prevăzut de a fi reabilitate 142 de instituții.

În celelalte școli și grădinițe unde sunt prevăzute reparații, lucrările sunt în stadiul de contractare, după desfășurarea procedurii de achiziție, de evaluare a ofertelor depuse, sau anunțurile despre desfășurarea concursurilor sunt pregătite pentru publicare.