Prima biserică care arată online unde se duc banii enoriașilor

Prima biserică care arată online unde se duc banii enoriașilor

-
//
10.04.2018

De două săptămâni, parohul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Maxim Melinti, realizează rapoarte pe care le prezintă la sfârșitul liturghiilor, dar și le publică pe Internet. Preotul prezintă date precum banii donați, cheltuielile, acțiuni caritabile și apariții în presă.

Prima biserică care arată online unde se duc banii enoriașilor

Maxim Melinti declară că pledează pentru transparență încă de când și-a început activitatea la biserica din localitate. Acesta precizează că creștinii au dreptul să știe cum sunt folosiți banii și cu ce se ocupă biserica. Mai mult, în timp ce unii oameni spun că nu este necesar, preotul insistă, deoarece consideră că așa este corect să se facă.

„Din 2015 construim Centrul Social „Insula Fericirii”. Banii vin doar din colectări și donații benevole. Anunțăm mereu câți bani au fost adunați într-o perioada și că au fost achitate datorii: compania de construcție, materiale etc. După ce mergem, de Bobotează, cu agheasmă prin sat, la fel anunțăm ce sumă am colectat și că acești bani sunt folosiți pentru a acoperi cheltuieli pentru gaze naturale, datorii la construcția șantierului”, a menționat parohul, contactat de ZUGO.

Maxim Melinti speră că prin aceste practici oamenii își vor recăpătă încrederea în biserică.

Aici puteți vedea primul raport săptămânal.

Sursa: zugo.md