mamaplus

Prim-ministrul Ion Chicu, informații de ultimă oră despre starea lui Nicolae Botgros, infectat cu COVID-19

-
//
02.11.2020

Starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros se îmbunătățește. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, care a primit informații în acest sens de la Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății.

„Vești îmbucurătoare avem despre NIcolae Botgros. Starea lui e mai bună, se îmbunătățește. Sperăm maestrul să revină cât mai rapid posibil, să ne bucure cu măiestria sa”, a declarat Chicu.  

Conducătorul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros, a ajuns la Institutul de Medicină Urgentă în urma complicațiilor cauzate de noul coronavirus. El a fost internat în secția de reanimare.

Nicolae Botgros are 65 de ani. Marele violonist s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Prima orchestră pe care a dirijat-o a fost „Ciocârlia” de la Edineț. Botgros a activat apoi în ansamblul „Joc”. În 1973 a devenit violonist în orchestra „Mugurel” a Filarmonicii de la Chișinău. Din anul 1978 este dirijor al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, fondată în anul 1970 în cadrul Filarmonicii Naționale de către interpretul Nicolae Sulac.