mamaplus

Preotul satului Ratuș din Criuleni va merge din poartă în poartă și va sfinți bucatele în Noaptea de Înviere

-
//
10.04.2020

Va merge prin sat din poartă în poartă și va sfinți bucatele în Noaptea de Înviere, iar Sfânta Liturghie o va transmite prin boxele instalate pe stâlpii din sat. Este vorba de preotul Ion Marin, care a venit cu un mesaj către locuitorii satului Ratuș din raionul Criuleni, localitate în care slujește.

Acesta îi roagă pe locuitori să stea acasă în Noaptea de Înviere și să nu vină la biserică, întrucât vor fi întorși din drum de către poliție.

„Eu voi dubla volumul pe sat la boxele ce stau pe stâlpi, iar dvs. vă veți simți ca în jurul Bisericii.

Imediat după Sfânta Liturghie de noapte pe care o voi săvârși doar cu cântăreții, în jurul orei 02.00 voi porni pe străzile satului până dimineață. Cei ce doresc să sfințească bucatele pascale să stați la poartă cu lumânări aprinse cântând Hristos a înviat, iar preotul va ajunge la fiecare dintre dvs.

Toată lumea va avea parte de bucate sfințite chiar la gospodăria lor. Când voi striga în gura mare din Biserică Salutul HRISTOS A ÎNVIAT dvs. de la poartă să răspundeți tot satul în glas mare ADEVĂRAT A ÎNVIAT!!!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Părintele Ioan mai afirmă că spre dimineață ar putea trece și pe la locuitorii din Logănești din Criuleni, localitate vecină cu Ratuș.

„Stați acasă și așteptați în rugăciune și meditație... Nu veniți în zadar la biserică că veți fi trimiși înapoi de poliție. Vom avea o noapte de vis, de laudă în glas de bucurie în cinstea Învierii Domnului. Vă promit că se va auzi ca în palmă, chiar de acasă, absolut în tot satul, plus că va fi si slujba Învierii în direct pe care vă rog să o urmăriți si sa o distribuiți ca să se bucure cât mai mulți. Am luat această decizie pentru a ușura și așa anevoioasa muncă și povara fraților noștri medici, cărora mă închin până la pământ și care trec și așa prin întunericul morții în fiecare zi de lucru.”, a conchis părintele Ioan.

Slujbele de Florii, din Săptămâna Patimilor, precum şi de Sfintele Paşti vor fi săvârşite conform recomandărilor în condițiile stării de urgență emise de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. În același timp, celebrarea sărbătorii Paștile Blajinilor, care trebuie să aibă loc la o săptămână după Paști, se va amâna pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii).