mamaplus

Premieră istorică: O mamă a câştigat titlul de Miss Venezuela

-
//
11.12.2023

Ileana Márquez Pedroza a câştigat titlul de Miss Venezuela şi a intrat în istorie drept prima mamă care participă la acest concurs de frumuseţe şi obţine coroana.

mamaplus

Profesoara în vârstă de 27 de ani, acum regină a frumuseţii, a fost însoţită pe podium de fiica ei de 11 ani, Guadalupe, care a purtat o rochie asemănătoare cu cea a mamei sale, transmite Digi24.ro.

Ileana își va reprezenta țara la următoarea ediţie a Miss Univers, care va avea loc la Ciudad de Mexico în 2024. Noua organizaţie Miss Universe a început să permită participarea persoanelor transsexuale, a mamelor şi a femeilor divorţate şi căsătorite.

În cel mai recent anunţ, s-a dezvăluit că restricţia privind vârsta va fi eliminată în ediţia următoare, ceea ce va permite mai multor femei să se înscrie în competiție.

Datorită unor reglementări recente, anumite francize, inclusiv cea din Venezuela, au permis participarea femeilor căsătorite şi a mamelor. Ca urmare, Márquez şi-a îndeplinit visul de a-şi reprezenta ţara şi a devenit prima mamă care a concurat.

„Venezuela… Mulţumesc că ai crezut în mine”, a declarat Márquez, născută în Valencia, Carabobo.

„Această victorie nu este doar pentru mine şi pentru copilul meu, ci şi pentru voi”, a adăugat noua regină venezueleană, care a purtat o rochie roşie spectaculoasă a designerului Julio Mora.

Triumful lui Márquez i-a împărțit în două tabere pe fanii concursului venezuelean. În timp ce unii spun că este un progres faptul că regulile concursului s-au schimbat, alţii consideră că nu este în regulă ca femeile cu copii să participe la aceste concursuri, scrie Hola.

Venezuela a câştigat ultima oară concursul Miss Univers în 2013, cu Gabriela Isler. La ultima ediţie, desfăşurată în noiembrie, ţara a reuşit să obţină un loc în Top 10 cu Diana Silva. Cu Ileana Márquez participând în acest an, speranţele de a câştiga cea de-a opta coroană din istoria Venezuelei sunt mari.

La ultima ediţie a Miss Univers, s-au remarcat două reprezentante latine care au fost mame. Michelle Cohn, mamă a doi copii, din Guatemala, şi-a reprezentat cu mândrie ţara, iar Camila Avella, mamă a unei fetiţe, a adus onoare Columbiei, clasându-se în Top 5.