mamaplus

În premieră, doi elevi din Moldova au obținut locul I la un concurs global de AI

-
//
11.10.2024

Elevii Nikita Moglan și Daniela Malancea, de la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din municipiul Chișinău, au obținut locul I la concursul global de Inteligență Artificială, organizat de compania americană Intel.

mamaplus

Pentru prima dată, Republica Moldova câștigă la nivel global la Competiția INTEL AI Global Impact Festival 2024, transmite info1.md.

Elevii au concurat alături de 105 echipe, au dezvoltat un proiect de inteligență artificială care are ca scop îmbunătățirea accesului echitabil la sănătate. Proiectul lor oferă diagnostice rapide pentru comunitățile dezavantajate, permițând atât pacienților din zone izolate, cât și furnizorilor de servicii medicale să obțină rapid informații esențiale.

Prin acest proiect, echipa dorește să ofere speranță și să îmbunătățească sănătatea prin democratizarea accesului la diagnostice medicale corecte. În regiunile cu acces limitat la îngrijiri medicale specializate, această inovație poate transforma complet modul în care se oferă îngrijire.

Folosind arhitectura YOLOv8 și un set de date de 20.000 de imagini care ilustrează afecțiuni pulmonare, oculare și tiroidiene, echipa a creat o aplicație intuitivă pe platforma Streamlit și un site web pentru utilizatori.