mamaplus

În preajma gimnaziului nr. 86 din Chișinău a fost deschis un magazin specializat în băuturi alcoolice

-
//
14.01.2020

În plină luptă cu gheretele ce vând ilegal în capitală, lângă un gimnaziu a apărut un magazin specializat în băuturi alcoolice. Când l-au văzut, părinții au dat buzna în cabinetul directorului, iar acesta, la rândul său, a apelat la consilierii municipali, potrivit TV8.md.

Deși magazinul vinde, în mod special, alcool, directorul gumnaziului spune că, deocamdată, nu a observat dacă minorii se cumpere de aici băuturi interzise.

Chiar din primele zile când a început amenajarea magazinului, părinții au călcat pragul directorului, care, la rândul lui, s-a plâns unui consilier CMC.

Acesta a precizat că este nevoie de o bază legală, pentru a evacua magazinul. Între timp, acesta continuă să activeze. Vânzătoarea se jură că nu vinde alcool minorilor.

„Vindeți copiilor băuturi alcoolice? Nu. Vin de la școală? Nu am avut așa caz. Au fost niște copii care mi-au părut că nu-s… am cerut pașaportul și atât. Nu avem dreptul. Amendă”.

Proprietarul magazinului nu a venit deocamdată cu o reacție. În schimb, primarul capitalei spune că s-a autosesizat.

Comercializarea băuturilor alcoolice și a țigărilor este interzisă în raza a 200 de metri de școli și spitale. Totodată, comercianții care vând alcool persoanelor sub 18 ani riscă amenzi de până 4000 de lei.