mamaplus

Povestea unei mame care la 24 de ani și-a înmormântat doi feciori

-
//
27.05.2024

Află istoria Alinei, care în doi ani și-a înmormântat doi copilași, după care un medic i-a spus că nu este compatibilă cu soțul său pentru a naște feciori sănătoși. Însă viața i-a arătat că acel medic nu avea dreptate.

mamaplus

Alina Pascari are vârsta de 27 de ani și este din Dubăsari. Tânăra a povestit în cadrul emisiunii „Monolog” cu Dorin Galben că a avut trei nașteri. Primul său băiat a decedat, al doilea (din gemeni), la fel, a decedat. Medicii i-au spus că ea și soțul său nu sunt compatibili de a avea un băiat sănătos. Însă, acum șapte luni, Alina a născut un băiat complet sănătos, transmite Știri.md. 

Tânăra spune că a avut o copilărie frumoasă, fără griji, în care putea face năzbâtii. Aceasta are doi frați mai mari și mereu a fost răsfățată de ei.

La vârsta de 15 ani, Alina s-a cunoscut cu actualul său soț, Denis. Acesta este prietenul fratelui său mai mare și adesea venea la ei în ospeție.

„Sunt mai bine de 10 ani de când suntem împreună. Nu am avut nicio pauză, nicio despărțire. Este bărbatul viselor mele. Nimeni nu s-a așteptat că noi vom fi împreună. Fratele meu s-a șocat, iar tatăl meu era împotrivă, pentru că avem o diferență de vârstă de opt ani. Atunci eu nu înțelegeam de ce, dar acum, devenind părinte, înțeleg”, a dezvăluit tânăra. 

La vârsta de 19 ani, Alina a venit la Chișinău, la studii. Atunci, ea a început să locuiască cu actualul său soț. La scurt timp a fost cerută în căsătorie. La 15 septembrie, tinerii au jucat o nuntă mare, cu 200 de invitați. Peste două luni de la nuntă, Alina a aflat că este însărcinată.

„A fost un șoc, mai ales pentru soț, pentru că el foarte mult își dorea un copil. Am cumpărat apartamentul nostru din banii nunții, dar și am vândut mașina. Atunci mă gândeam că totul pare a fi prea perfect. Dar iată că aici începe drama noastră. Când am aflat că vom avea un băiețel, la pachet au venit și problemele cardiologice. Ni s-a recomandat să mergem la Kiev, la un cardiolog. Atunci nu mi s-a spus nimic rău. Mi s-a spus că acest defect va trece odată cu vârsta”, a povestit Alina. 

Prima naștere a fost una complicată. Din acest motiv, copilul său a fost conectat la un aparat pentru că nu putea respira bine.

„Țin minte cum mi l-au pus pe piept. Primul lui strigăt îl aud și acum. Avea o privire fragedă, dar nu îl puteam ajuta cu nimic. Nu înțelegeam ce se întâmplă. Am înțeles că nu e bine când medicii l-au luat de la mine și l-au conectat la aparate. Medicii îmi spuneau că starea lui este stabilă, că totul se va normaliza”, își amintește ea.

Alina spune că a decis să-l boteze, pentru că așa credea că el își va reveni, însă, a doua zi după botez, micuțul a decedat. „E un sentiment pe care nu i-l doresc niciunei mame”, mărturisește ea.

După decesul copilului, a fost susținută mult de soțul și tatăl său, primul care a îmbrățișat-o atunci când a mers acasă.

„Am avut momente când credeam că voi ceda emoțional, că nu o să mă descurc, că nu voi ieși din starea dată, dar soțul meu m-a încurajat. În spatele nostru mai sunt părinții noștri care, la fel, au fost afectați”, spune Alina. 

Cauza decesului tânăra nu o cunoaște nici până în prezent, deoarece nimeni nu i-a spus-o. 

La un an de la decesul primului băiat, Alina a aflat că este iarăși însărcinată cu gemeni: „Fericirea mea nu avea margini. Ne gândeam că nu vom mai avea copii”.

A doua naștere a fost și mai complicată. Alina a avut dureri, griji și mai mult stătea în pat. Nașterea a survenit atunci când tânăra era de una singură acasă. Soțul său era plecat într-o deplasare. 

„Am sunat ambulanța, iar ei mi-au zis că nu vin în regiunea transnistreană. Am luat valiza și am mers la hotar ca să mă ia ambulanța de acolo. (...) Peste o zi după internarea în spital, am trecut un aparat, medicii mi-au zis că nu le place ritmul inimii la un bebeluș. Am mers de urgență la cezariană. Am născut doi bebeluși micuți cât o sticlă, o fată și un băiat, la diferență de un minut. La fel am mers în Secția Reanimare”, a povestit ea. 

La o săptămână de la naștere, starea fiului său s-a agravat. Starea fetiței era foarte bună, ea se dezvolta bine, creștea, a început să mănânce, pe când băiatul nu mânca, nu se mișca și chiar s-a umflat. 

„Când am comunicat familiei că starea lui e proastă, am simțit ce simțeam la prima naștere. (...) Întrebam medicii cum se simte și ei îmi spuneau că e stabil, nici rău, nici bine. La un moment dat, eu iarăși văd aceleași simptome ca în primul caz. (...) După ce a murit băiatul, a intrat un medic arogant la mine în salon și mi-a spus că nu sunt compatibilă cu soțul la băieți”, a spus Alina. 

Fetița i-a ajutat să iasă din starea de depresie. Aceasta spune că Livia este o fetiță cuminte, deșteaptă și foarte aproape cu sufletul de ea și soțul său. Nici la al doilea băiat, Alina nu a aflat motivul decesului. Atunci, ea și soțul ei au decis să nu mai încerce să conceapă un copil. Totuși, după doi ani, Alina a rămas însărcinată din nou.

„Când am aflat că e băiețel, am căzut ambii fără cuvinte. Ne-am gândit ce se va întâmpla, cum va fi sarcina. Sarcina a decurs bine, însă cu multe griji. Nașterea a fost ușoară. Am născut un băiețel complet sănătos, l-am hrănit cu sânul”, povestește Alina. 

În prezent, băiețelul său are șapte luni, Bogdan. Acesta este sănătos, foarte activ, mereu zâmbește și e foarte tactil. 

Urmăriți întregul monolog mai jos: