Pomul de Crăciun va fi lângă Arcul de Triumf

Pomul de Crăciun va fi lângă Arcul de Triumf

-
//
24.11.2015

Principalul Pom de Crăciun al ţării, care tradiţional se amplasa în Piaţa Marii Adunări Naţionale, se va afla anul acesta în preajma Arcului de Triumf. Cel mai probabil, autorităţile vor împodobi unul dintre brazii care creşte în stânga Arcului. Despre aceasta a anunţat luni, 23 noiembrie, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Pomul de Crăciun va fi lângă Arcul de Triumf

Edilul a menţionat că angajaţii de la întreprinderea „Lumteh” urmează să examineze cum poate fi împodobit bradul şi cum vor fi amplasate globurile şi ghirlanda care au înfrumuseţat pomii din anii precedenţi. Potrivit primarului, anul acesta sărbătoarea va fi mai modestă în comparaţie cu anii trecuţi când se organiza PMAN. De asemenea, pe aleile din Parcul Catedralei va fi amenajat târgul de Crăciun.

Dorin Chirtoacă a mai spus că startul sărbătorilor de iarnă va fi dat tradiţional pe 1 decembrie, când va fi inaugurat Pomul de Crăciun şi vor fi aprinse şi luminiţele de sărbătoare pe străzile din Chişinău.

În anul trecut,  Pomul de Crăciun a avut aproximativ 20 de metri şi a fost decorat cu peste o mie de globuri de culoare roşie şi argintie şi peste 2 kilometri de ghirlandă. Autorităţile nu au cheltuit bani pentru procurarea coniferului, acesta a fost oferit gratuit de către o întreprindere municipală. În anii precedenţi pentru un brad autorităţile cheltuiau între 10 şi 15 mii de lei.

Sursa: IPN