mamaplus

În plină pandemie, o familie cu 5 copii din satul Sadova a rămas pe drumuri în urma unui incendiu

-
//
24.06.2020

În plină pandemie, o familie numeroasă din satul Sadova, raionul Călăraşi, a rămas pe drumuri în urma unui incendiu.

Nenorocirea s-a abătut asupra familiei Tertiuc în dimineața zilei de 18 iunie. Aliona Tertiuc se afla în curte, când feciorul, în vârstă de patru ani, care s-ar fi jucat cu chibriturile, a alergat într-un suflet pentru a-i spune că locuința arde.

„Mama, arde casa cea mare, canapeaua nou - nouță arde. Am luat repede căldarea şi am udat canapeaua ca să o scap şi să salvez, dar a luat foc draperia, fereastra, podul şi când m-am băgat să mai scap ceva a căzut peste mine o scândură arsă”, a spus locuitoarea satului Sadova, raionul Călăraşi, Aliona Tertiuc.

Soțul femeii şi ceilalți patru băieți, dintre care cel mai mic de doar trei luni, dormeau în altă cameră. Ca prin minune, ei au scăpat vii şi nevătămați, bărbatul însă nu a putut scoate din flăcări măcar actele de identitate şi banii - 16 mii de lei, tot ce a agonisit cu mult greu familia.

La fața locului au fost chemați pompierii. Focul, între timp s-a extins rapid, astfel că din locuință au rămas întregi doar pereții. Acum familia cu cinci copii locuieşte într-o casă modestă oferită temporar de către primăria satului.

Între timp, autoritățile locale spun că examinează suma de bani pe care o pot oferi familiei.

„Cred că în jurul de 40 de mii, dar trebuie de evaluat posibilitățile financiare ale Primăriei”, a spus primarul satului Sadova, raionul Călăraşi, Tudor Anghel.

Însă pentru o nouă locuință, cuplul are nevoie de cel puțin 200 de mii de lei, o sumă mult prea mare pentru cei doi soți. Familia se întreține doar din salariul de aproape patru mii de lei al bărbatului, care lucrează mecanizator în raionul Călăraşi. Femeia este şomeră şi îngrijeşte de cei cinci băieți, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 13 ani. Cu lacrimi în ochi, ea cere ajutorul oamenilor cu inimă mare.

Persoanele care nu sunt indiferente şi vor să ajute familia Tertiuc, o pot suna la numărul de telefon 069 044 651