mamaplus

În plină iarnă, fără lemne și mâncare: Drama unei mame cu patru copii

-
//
15.12.2023

Pentru ea, fiecare zi este o provocare. Vorbim despre o femeie din orașul Iargara, raionul Leova, care își crește singură cei patru copii.

mamaplus

Asta după ce, anul trecut, soțul ei a decedat în urma unui incident nefericit produs în Germania, unde se afla la muncă. Acum, în plină iarnă, Elena Roabiș mai are câțiva bușteni pentru foc, iar produsele alimentare, la fel, sunt pe terminate. Salariul de două mii de lei nu-i ajunge nici măcar pentru strictul necesar. Chiar și așa, femeia nu renunță și încearcă să le ofere copiilor toată grija și afecțiunea, scrie Jurnaltv.md.

Pe Elena am găsit-o gătind mâncare pentru cei patru copii ai ei, însă în casă era destul de frig. Femeia ne-a spus că încearcă să economisească lemne, pentru că acestea sunt pe sfârșite.

ELENA ROABIȘ, mama a patru copii: "Cu lemnele o ducem greu. Nu am posibilitate deocamdată să le cumpăr. - Câte lemne aveți? - Numai trei buturugi avem. Ce să spun minciuni. Numai trei avem. Două în ogradă și una după casă."

Mâncarea pe care o are, la fel, îi ajunge pe câteva zile.

ELENA ROABIȘ, mama a patru copii: "Ei, cam pe vreo două-trei zile. Dar trebuie să le adun, cumva să le pregătesc."

Acum trei ani, soțul Elenei a început să repare casa familiei, dar după decesul bărbatului, totul s-a oprit în loc.

ELENA ROABIȘ, mama a patru copii: "El a început reparația. El pleca și făcea totul singurel în casă. Am așteptat să vină, să finanțeze, dar nu a reușit să se întoarcă sănătos și am rămas cu reparația. Știu că am copii și nu sunt mamă care să spun așa. Banii numai pentru copii îi cheltui, nu pentru mine, ca să am cu ce îi crește, să-i spăl, să-i îmbrac, să-i încalț."

Elena nu știe ce le va pune pe masă, de sărbători, celor mici, dar depune tot efortul ca aceștia să simtă spiritul Crăciunului.

ELENA ROABIȘ, mama a patru copii: "- Cu ce a da Dumnezeu. Cu mâncare de casă. O pasăre o cresc. Atât. - Iar bomboane, dulciuri? - Până ce, nu știu. Pe datorie cumpărăm."

Pe sora mai mare, de 17 ani, nu am găsit-o acasă deoarece era la școală, dar frații mai mici ne-au spus că așteaptă cu nerăbdare cadouri de la Moș Crăciun.

Elena Roabiș spune că deși o duc greu, își îmbrățișează în fiecare zi copiii și le transmite toată dragostea. În prezent, familia trăiește din indemnizația copiilor de patru mii de lei și salariul femeii de două mii de lei.