Plecați de acasă de sărbători? Poliția vă spune ce aveți de făcut

Plecați de acasă de sărbători? Poliția vă spune ce aveți de făcut

-
//
12.12.2017

Plecați de acasă de sărbători? Apelați la un prieten sau la un vecin de încredere care să vă supravegheze locuința cât timp lipsiți de acasă și lăsați-i un număr de contact la care vă poate găsi. Este recomandarea poliției, care vine cu sfaturi ce aveți de făcut pentru a  preveni furturile din locuințe, transmite IPN.

Plecați de acasă de sărbători? Poliția vă spune ce aveți de făcut

Direcția de Politie a municipiului Chișinău atenționează populația că în această perioadă persoanele predispuse la acte de huliganism vor profita de lipsa proprietarilor de acasă și de neatenția lor.

Nu credeți persoanelor care încearcă să le vândă veselă, detergenți, bijuterii și alte lucruri! Este un alt sfat al poliției, întrucât pretinșii vânzători vă pot distrage atenția cu scopul de a fura.

Copiii trebuie instruiți cum să acționeze când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu părinții și că au venit după cheile locuinței sau după bunuri materiale din casă.

Proprietarii care au apartamente la parter sau case particulare sunt sfătuiți să nu lase pe timp de noapte geamuri deschise. Este recomandată montarea grilajului metalic sau a sistemelor de alarmă la ferestrele expuse pericolului de escaladare.

Cânt așteptați mijlocul de transport public la stație, acordați atenție persoanelor cu comportament suspect din preajmă. E bine să pregătiți banii pentru achitarea călătoriei înainte de a urca în transport. Banii nu trebuie păstrați în buzunarele din spate și nici geanta pe umăr.

În caz de infracțiune sau contravenție, urmează a fi sesizat serviciul specializat 902.

Sursa: IPN.md