mamaplus

Piața Centrală ar putea fi redeschisă după data de 15 mai? Ce spune Ion Ceban

-
//
08.05.2020

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, nu poate spune cu certitudine dacă Piața Centrală va fi deschisă după expirarea stării de urgență, dar crede că acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

„Nu sunt sigur. Dacă vreți opinia mea, e devreme, chiar dacă este complicat pentru cei 500 de oameni care vând. Piața Centrală este aglomerație în care zilnic se află până la 15-30 de mii, iar uneori până la 50 de mii de oameni , interacționând între ei într-un spațiu foarte mic”, a declarat edilul capitalei în cadrul ediției din 7 mai a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Edilul a mai adăugat că există „un concept de modernizare a pieței” la care se lucrează în prezent. Reamintim că decizia de a închide Piața Centrală pe o perioadă nedeterminată a fost luată la 13 martie.

Totodată, astăzi președintele Igor Dodon a declarat că mai multe piețe comerciale din țară urmează să fie deschise pe etape. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că primele vor fi deschise piețele din sate și centrele raionale mici, însă o decizie în acest sens urmează să fie luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).

Următoarea etapă include piețele din centrele raionale mari și în cea de-a treia etapă vor fi deschise piețele mari din Chișinău și Bălți.

Șeful statului a precizat însă că și atunci când vor fi redeschise piețele, regulile sanitaro-igienice și distanța socială trebuie respectate în continuare.