Peste o săptămână se redeschide patinoarul din centrul capitalei. Cât va costa distracţia în acest an

Peste o săptămână se redeschide patinoarul din centrul capitalei. Cât va costa distracţia în acest an

-
//
10.11.2014

Locuitorii Capitalei vor putea merge, peste o săptămână, la patinoar în aer liber. În Piaţa Marii Adunări Naţionale, lucrările de amenajare a spațiului pentru amatorii acestui tip de sport sunt gata în proporţie de 50 la sută.

Peste o săptămână se redeschide patinoarul din centrul capitalei. Cât va costa distracţia în acest an

Anul acesta, patinoarul va fi deschis mai devreme.

"Am pus nisipul, am pus pelicula. Acum amenajăm bordurile, după care vom presura nisipul la nivelare ca să fie drept, apoi începem să turnăm apa".

"Atunci când vom umple patinoarul cu apă vom lucra 24 de ore din 24, deoarece va trebui ca cineva să monitorizeze în permanenţă situaţia, să creştem puţin câte puţin nivelul gheţii". 

Pentru a asigura cu gheaţă suprafaţa de 600 de metri pătraţi a patinoarului au fost montate 10 kilometri de ţevi care vor fi umplute cu două tone şi jumătate de lichid frigorific special.

Patinoarul va putea primi concomitent 120 de oameni. Anul trecut, biletul care permitea patinarea timp de 45 de minute costa 40 de lei.

"Cred că nu va fi ca şi anul trecut. O să văd ce cheltuieli am. Dar nu mai puţin de 60 de lei. Nu facem business pe acest proiect. Profitul din ceea ce facem noi cheltuim pe echipa de hochei", a spus preşedintele clubului de hochei "Platina", Serghei Ciobanu.

Oamenii spun că abia aşteaptă redeschiderea patinoarului.

"Abia aştept ca să se deschidă, să vin cu prietenii".

"Şi pentru sănătate şi pentru dezvoltarea fizică şi pentru copii şi pentru maturi, mi se pare că e foarte bine".

"E bine pentru noi, pentru toţi. Dacă va fi şi zăpadă va fi mult mai bine, mult mai frumos".

Anul trecut, antreprenorul a cheltuit 250 000 pentru echipamentul special. Banii urmează a fi recuperaţi în trei ani. Un patinoar de 800 de metri pătraţi urmează să fie amenajat în scurt timp şi în oraşul Bălţi.

Sursa