mamaplus

Peste o mie de copii din Moldova s-au infectat cu COVID-19

-
//
17.07.2020

Datele statistice actualizate au fost furnizate astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de prezentare a situației epidemiologice privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit datelor oficiale, 1080 de copii cu vârsta cuprinsă între 1-5 ani s-au infectat cu COVID-19 în Republica Moldova. O bună parte dintre ei s-au vindecat deja. 

Șeful ANSP Nicolae Furtună a menționat în cadrul conferinței că până în prezent au fost înregistrate 20264 de cazuri de infectare cu COVID-19. El a specificat că o treime din numărul total de minori infectați sunt cu vârste de 1-5 ani, adică cei care trebuie să frecventeze grădinița.

Șeful ANSP a reiterat îndemnul către părinți să fie precauți și să evite locurile aglomerate și terenurile de joacă. Furtună a solicitat cetățenilor, mai ales orășenilor, să evite locurile aglomerate, să păstreze distanța, iar dacă nu au strictă necesitate să nu urce în transportul public.

Totodată, conform datelor oficiale, 175 de femei însărcinate din Moldova au contractat virusul de tip nou de la începutul perioadei de pandemie. La momentul actual, în Maternitatea nr. 2 din Chișinău, specializată în asistența medicală pentru această categorie de pacienți, sunt internate 24 de gravide infectate cu COVID-19.