mamaplus

Peste 7.000 de cazuri de infecții respiratorii: Majoritatea fiind la copii

-
//
12.01.2024

În prima săptămână a acestui an, au fost înregistrate peste șapte mii de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii, majoritatea fiind la copii.

mamaplus

Datele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică arată că în țară numărul îmbolnăvirilor este la un nivel de intensitate joasă, în timp ce autoritățile din Chișinău au raportat că pe teritoriul municipiului se atestă o creștere a cazurilor de îmbolnăviri, transmite moldova1.md.

În perioada sărbătorilor, spitalele municipale au activat la capacitate sporită.

„În prezent, în instituția noastră este o situație obișnuită pentru această perioadă, adică perioada de creștere a numărului de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute, inclusiv gripă. În instituția noastră în timpul sărbătorilor au fost spitalizați până la 110 pacienți pe zi, aflați în staționar la tratament. Numărul de adresări zilnic era până la 40-50 de adresări. Astăzi, avem 80 de pacienți internați pe instituție, dispunem de paturi. Cea mai mare parte de pacienți sunt pacienții cu vârsta de până la trei ani”, a menționat Diana Vlad, medic infecționist la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii.