mamaplus

Peste 3.000 de copii s-au distrat la Grădina Botanică, în cadrul evenimentului festiv „Celebrăm Europa împreună”

-
//
09.05.2023

În contextul Zilei Europei, Guvernul Republicii Moldova a organizat un program festiv dedicat copiilor, cu genericul „Celebrăm Europa împreună”. Timp de câteva ore, pe teritoriul Grădinii Botanice din capitală au fost etalate lucrări ale meșterilor populari și au fost organizate expoziții cu mijloace de intervenție și tehnică criminalistică, iar agenții de circulație, polițiștii de frontieră, salvatorii și pompierii au desfășurat diverse ateliere și activități pentru copii.

mamaplus

De asemenea, chinologii Ministerului Afacerilor Interne au oferit un spectacol cu patrupezii antrenați în misiuni speciale, iar programul artistic a fost asigurat de corul militar Credo. Mai mult, din cei peste 4000 de participanți, primii 3000 de vizitatori au primit înghețată gratuită de la angajații instituțiilor de forță.

La festivitate a participat și prim-ministrul Dorin Recean împreună cu ministra afacerilor interne, Ana Revenco. Ei au făcut un tur al târgului meșteșugăresc și al expozițiilor, după care au vorbit cu tinerii, copiii și părinții prezenți la eveniment despre semnificația Zilei Europei și necesitatea conjugării eforturilor întregii societăți pentru ca să construim Europa la noi acasă și să continuăm cu încredere pe drumul ireversibil de aderare la UE. 

mamaplus

„Moldova europeană o construim împreună, cu oportunități pentru cetățeni și cu instituțiile statului în serviciul oamenilor. Sunt fericit că, astăzi, mii de cetățeni s-au bucurat de Ziua Porților Deschise în Grădina Botanică și au celebrat Europa împreună”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Evenimentele dedicate Zilei Europei vor continua și pe 13 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, iar în Orășelul European Guvernul și Parlamentul vor amenaja un cort comun în care vor explica cetățenilor cooperarea moldo-comunitară.