mamaplus

Peste 300 de copii din Moldova au fost abuzați sexual, de la începutul acestui an

-
//
18.11.2019

Cel mai grav este faptul că în calitate de abuzatori figurează părinţii, reprezentanţii legali și alte persoane, care se ocupă de îngrijirea și educarea copiilor, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Mai mult, odată cu dezvoltarea tehnologiilor informaționale, a luat amploare și fenomenul utilizării telefoanelor mobile, a poștei electronice sau a rețelelor de sociale în scopul hărțuirii sexuale, urmăririi persoanei, distribuirii informațiilor confidențiale, mesajelor denigratoare și jignitoare. Cu regret, fenomenul agresiunilor sexuale se întâlnește și între copii, care adesea se manifestă din partea elevilor mai mari față de cei cu vârsta mai mică și mai vulnerabili.

În data de 18 noiembrie 2019, Procuratura se raliază dezideratului Zilei Europene pentru protecţia copiilor împotriva exploatării și abuzului sexual, stabilit de Consiliul Europei pentru anul 2019 – abilitarea copiilor pentru a opri violența sexuală – în procesul de identificare și tragere la răspundere a agresorilor.