mamaplus

Peste 2.500 de elevi din Moldova își vor dezvolta competențe digitale

-
//
26.05.2022

Peste 2.500 de elevi din patru școli din Republica Moldova vor putea învăța profesiile viitorului în laboratoare digitale dotate cu echipament performant. Acesta va fi procurat prin intermediul proiectului PNUD „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”, pentru care Guvernul României a alocat în 2021 peste 80 de mii de euro, prin intermediul RoAid – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României.

Donația de echipament urmează să fie făcută în toamna anului 2022 către patru instituții de învățământ din Republica Moldova.

Instituțiile se alătură astfel rețelei „Tekwill în fiecare școală”, care include 35 de laboratoare digitale unde elevii învață despre dezvoltarea web și a aplicațiilor mobile, designul grafic, programarea, inteligența artificială, antreprenoriat și altele.

Mihai Sandu, director general adjunct al RoAid, menționează că într-o lume într-o continuă expansiune nu trebuie să lăsăm timpul să ne depășească. 

„Digitalizarea, accesul la tot ce presupune transformarea digitală și, mai ales, educația și dezvoltarea de competențe în domeniu sunt pași esențiali prin care nu doar că oferim șanse în plus tinerilor, ci facem pași concreți, inclusiv în ceea ce privește lupta împotriva vulnerabilităților din mediul online. Suntem onorați că putem contribui la toate aceste obiective în Republica Moldova”, a declarat Mihai Sandu.

Partenerii de dezvoltare care susțin rețeaua „Tekwill în fiecare școală” sunt Suedia, Uniunea Europeană, USAID, PNUD și Guvernul României.