mamaplus.md

Peste 20 de persoane au suferit hipotermii și degerături din cauza frigului

-
//
17.01.2019

Peste 20 de cazuri de hipotermie și degerături au fost înregistrate săptămâna trecută, transmite MOLDPRES.

mamaplus.md

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a menţionat că, în această perioadă, medicii au fost solicitați în 21 de cazuri de hipotermie și cinci cazuri de degerături.

„În ultimele 24 de ore, s-a înregistrat un caz de hipotermie la Anenii Noi. Medicii au fost solicitați de un bărbat de 82 de ani, care se afla într-o locuință neîncălzită. Acesta a primit asistență medicală și a fost transportat la spitalul raional. Cazuri de degerături nu s-au înregistrat”, a spus Blănaru.

Hipotermiile și degerăturile sunt afecțiuni caracteristice sezonului rece. Din grupurile de risc fac parte copiii, persoanele în etate cu maladii cronice, consumatorii de alcool, persoanele cu afecțiuni psihice și cele fără locuință.

În următoarele zile, vremea se răcește ușor. Pe timp de noapte, termometrele vor indica până la -10 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua se vor înregistra până la 0 grade Celsius, în sud. Pe întreg teritoriul țării va ninge.

Sursa: moldpres.md