mamaplus

Peste 2 mii de consumatori care au datorii la gaz vor fi deconectați de la rețea

-
//
17.08.2022

2002 consumatori noncasnici vor fi deconectați de la reteaua de gaze naturale pentru că nu au achitat facturile pentru luna iulie. Suma datoriilor acumulată de cei care vor fi debranşaţi depăşeşte 75 de milioane de lei. Moldovagaz informează consumatorii noncasnici despre expirarea în data de 15 august 2022 a termenului limită de achitare a facturii de plată, emisă pentru luna iulie 2022.

Potrivit Moldovagaz, această circumstanță condiționează imposibilitatea executării obligației sale de plată față de furnizorul extern, realizată, în mod direct, prin achitarea la timp de către consumatorii finali a volumelor de gaze naturale utilizate. Furnizarea gazelor naturale va fi reluată după achitarea integrală a plății datorate pentru gazele naturale și a tarifului pentru reconectare. Concomitent, cu scopul evitării acumulării datoriei pentru gaze naturale consumate, consumatorul noncasnic va achita plata preventivă pentru gazele naturale până la 12 luni.

Menționăm că Moldovagaz a inițiat deconectările în data de 1 august 2022, după ce Comisia pentru Situații Excepționale a hotărât să abroge din 31 iulie o decizie a sa luată în martie.

Săptămâna trecută, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat un nou tarif pentru gaze. Un metru cub a ajuns la 23 de lei, cu peste 4 lei mai scump.