mamaplus

Peste 12 mii de copii din Moldova au fost instruiți privind bazele securității vieții

-
//
01.07.2022

Specialiștii din cadrul Inpectoratului General pentru Situații de Urgență au instruit peste 12 mii de copii privind bazele securității vieții. Acțiunea s-a desfășurat în perioada 22-28 iunie în 20 de tabere staționare de odihnă din țară și în alte 17 tabere cu sejur de zi. Angajații IGSU i-au instruit pe micuți cum ar trebui să se comporte în diverse situații de risc care pot avea loc în perioada estivală.

Salvatorii și pompierii au organizat și un șir de lecții demonstrative, astfel încât copiii să fie familiarizați cu acțiunile care trebuie întreprinse în caz de cutremur sau incendiu. Totodată micuții au fost instruiți cum să acționeze în cazul în care rămân de unii singuri acasă. Un alt aspect important abordat a fost siguranța în preajma bazinelor acvatice și prevenire înecurilor.

De asemenea, copiii au fost curioși să facă cunoștință cu tehnica și echipamentul din dotarea a salvatorilor cu care zilnic sunt efectuate misiuni de salvare și stingerea incendiilor. Minorii au încercat să îmbrace uniforma pompierilor și au refulat apa din furtunuri.

Cele mai recente activități de prevenire au fost organizate la Vadul Vodă la Centrul de reabilitare și recreare al MAI, la tabăra pentru copii "PRIETENIA" din satul Cuhurești de Sus, raionul Florești, în incinta unității de salvatori și pompieri la Comrat, dar și la Casă de cultură din Cimișlia.

Conform datelor IGSU, de la începutul sezonului estival a fost desfășurată instruirea a peste 12000 de copii. IGSU acordă o atenție deosebită pregătirii tinerii generații în domeniul securității și prevenirii riscurilor, iar acțiuni similare urmează a fi desfășurate în toate raioanele țării.

mamaplus
mamaplus
mamaplus