mamaplus

Peste 10.000 de copii din Chișinău vor merge în acest an în clasa întâi

-
//
07.07.2021

Circa zece mii de copii din municipiul Chişinău vor merge la 1 septembrie în clasa întâi. Ei vor fi repartizați în 340 de clase din 141 de instituții de învățământ. Informațiile au fost prezentate în cadrul unui interviu radiofonic de către viceprimarul capitalei Angela Cutasevici.

„În conformitate cu metodologia de înscriere a copiilor în calasa întâi, există două etape de înscriere. În prima etapă se înscriu obligatoriu, fără concurs toți copiii care au împlinit vârsta de şapte ani până la începutul anului şcolar. Pentru etapa a doua, la locurile disponibile pot veni cu cerere ceilalți copii care încă nu au împlinit vârsta de şapte ani până la 1 septembrie, dar au vârsta împlinită până la 31 decembrie”, a menționat Angela Cutasevici.

Potrivit viceprimarului, până în prezent, 11 instituții de învățământ au încheiat prima etapă de înmatriculare a copiilor.

„Încercăm să găsim posibilitate de extindere a spațiilor pentru locurile care nu au fost acoperite. Acum suntem în evaluarea rețelei şcolare, astfel să vedem cum eficientizăm spațiile anumitor şcoli care sunt sub norma de acoperire şi cum suplinim spațiile pentru şcolile care sunt suprasolicitate”, a afirmat Angela Cutasevici.

De menționat că înmatricularea copiilor se face doar în regim online, iar în luna august, în ziua de probă, părinții vor prezenta tot pachetul de acte necesar în original. Cifra exactă a copiilor care vor păşi pentru prima dată pragul şcolii va fi cunoscută după ce vor fi depuse toate cererile de înscriere.