mamaplus

Peste 100 de copii ucraineni au fost înscriși în școlile și grădinițele din capitală

-
//
04.03.2022

În contextul unui număr mare de solicitări parvenite din partea refugiaților din Ucraina, 99 de copii din țara vecină au fost deja înmatriculați în școlile din capitală. În același timp, potrivit datelor furnizate de autoritățile locale,  19 copii frecventează grădinițele din capitală.

„Actualmente în capitală avem deschise 44 de centre de plasament amenajate de municipalitate, care sunt administrate de angajații Primăriei Chișinău. Atât responsabilii din cadrul primăriei, psihologii și asistenții sociali, cât și voluntarii muncesc în ture.

De la începutul crizei prin Centrul de triere și plasament temporar pentru refugiații din Ucraina de la Moldexpo au trecut peste în total 7600 de persoane. Sunt cifrele din această dimineață. Totodată, doar în ultimele 24 de ore la Moldexpo au fost înregistrați 2100 de refugiați. Redirecționăm în continuare refugiații către alte centre de plasament din capitală, cu ajutorul autobuzelor PUA”, a declarat primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Menționăm că edilul a dat garanții că refugiații ucraineni nu vor fi cazați în instituțiile de învățământ din municipiu.

„Altfel, ne vom pomeni într-o criză umanitară. Mă bucur că am fost auziți de guvernare și ieri a fost amenajat spațiul de la Manejul de Atletism, unde sunt cazați circa 500 de refugiați. Și deoarece capitala nu are poliție municipală, solicităm MAI să fie suplinit contingentul polițiștilor de patrulare, deoarece menținerea securității cetățenilor din capitală și din țară este prioritară”, a mai adăugat Ion Ceban.