Persoanele influente de la noi o susțin pe mama care a născut în toaleta IMC

Persoanele influente de la noi o susțin pe mama care a născut în toaleta IMC

-
//
05.01.2018

Noutatea șocantă despre tânăra care a născut în toaleta Institutului Mamei și Copilului a zguduit întreaga țară. Unora nu le vine să creadă că astfel de incidente groaznice se întâmplă în secolul 21, pe când alții vin cu mesaje de consolare pentru femeia care și-a pierdut copilul. Și persoanele publice de la noi s-au dat cu părerea și au scris câte o postare de susținere.

Persoanele influente de la noi o susțin pe mama care a născut în toaleta IMC

Nata Albot

“Aș da share la fiecare articol care va fi publicat ulterior de vreo instituție media din Moldova, care se angajează să urmărească până-n pânzele albe cazul femeii lăsate să nască în chinuri groaznice la Centrul Mamei și a copilului. Pentru că acest caz nu e primul, măcar de-am ști ce pățesc cei care poartă vina pentru aceste chinuri inumane.”

“*3 zile de inacțiune și ignoranță

*8 pastile + injecții într-o singură zi

*Bani solicitați de sora medicală pentru reparația spitalului. Eu de la o mare fundație de caritate auzisem că spitalul e deja raiul pe pământ or am fost dezinformată?

*medicamente cumpărate pe banii pacientei, care are poliță medicală. Probabil polița nu e pt medicamente gratuite, ci pentru dreptul exclusiv de a avorta singură în toaleta spitalului.”

Persoanele influente de la noi o susțin pe mama care a născut în toaleta IMC

Cristina Mastac-Comerzan

“Administratorul grupului Am sperat pina la urma sa fie o postare falsa... Nici nu iti vine sa crezi ca asta ar putea fi adevarat... Prea trist”

Ionela Hadârcă

“Vreau să mă adresez femeilor, mamelor, viitoarelor mame și să le atenționez că de la noi pornește totul. Acest caz cutremurător de la IMC și sutele de comentarii care au urmat sunt consecință a atitudinii noastre. Practica asta cu sutele de lei în buzunarul medicului naște monștri…”

video

Alina Shmurun

“Poate fi femeia aceasta sarmană citește discuție. și eu vreau să spun că este posibilitatea de a fi auzită. Posibilitatea de a fi auzită nu de noi, femeii, dar de oamenii imputerniciti. Vă dați seama, că fiecare dintre noi poate să fie în situația asemănătoare? FIECARE DIN NOI.

La noi, in Moldova, există Consiliul pentru egalitate. El lucrează real. Eu știu din propria experiența. Cu aceasta scrisoare trebuie să vă duceți acolo. ȘI acest precedent trebuie să primească rezonanță. Și aceasta nu despre maternitatea anumită, dar despre toată sistema noastră în medicină, in maternitate și în pediatrie. Aceasta se întâmplă oriunde. Undeva mai mult, undeva mai puțin. Dar ORIUNDE.”

Rodica Rusu

“O istorie, care nu poate fi trecută cu vederea.

Deci, serios, eu citeam și ziceam ca nu e adevărat. Nu poate fi adevărat! Cum e posibil așa ceva? Dar, din păcate, e adevărat!

Eu am născut si eu, slavă Domnului in condiții și cu atitudine normale, dar oricum nu o sa uit niciodată acele dureri.

Din start, am ales să nasc într-un spital privat, am decis ca nu e cazul in așa momente sa lupt cu sistemul nostru defect, sa umblu sa pun prin buzunare pe la fiecare, ca sa am parte de o atitudinea omenească. Pentru că nu există naștere la stat gratuită și normală. Nu există și nici nu încercați sa ma convingeți. Iar mai nou, medicii de la stat au niște tarife( mite) mai mari ca la privat.

La ceva timp după naștere, chiar discutam cu niște prietene, care îmi povesteau despre condițiile și comportamentul medicilor din maternitățile de stat. Și ma gândeam, Doamne, ce noroc ca am posibilitate sa merg la o instituție privată și sa am parte de o naștere civilizată. Dar istoria nu e despre mine.

Aceasta fată, a trecut prin niște chinuri groaznice, își imaginează cineva cum e sa naști singură? Sa ai parte de așa chinuri și sa mai auzi și sa vezi așa un comportament diabolic din partea celor, care se numesc "medici"?

Cum e posibil una ca asta????

Defapt, răspunsul e simplu. Pentru ca nu e prima dată! Credeți ca femeia asta e o excepție? Pe naiba! Cu siguranța s-a întâmplat de mii de ori și au scăpat basma curată!

Institutul Mamei și Copilului și cei care muncesc acolo și sunt un pic mai oameni la suflet, cum profesați alături de așa colegi? Sau și voi că faceți că plouă și cerșiți mită că să umpleți burțile de servilat la Revelion?

Acești monștri în halate albe merită să ardă în iad o veșnicie!”

Persoanele influente de la noi o susțin pe mama care a născut în toaleta IMC

Lorena Bogza

“Nu pot sa cred ca asemenea canalii lucreaza in sistemul medical. Daca este adevarat ce spune aceasta tanara, atunci cei ce se fac responsabili de asa ceva trebuie sa infunde puscaria. Pentru asta este nevoie de o ancheta corecta, insa nu am incredere in tot felul de comisii pe care le creeaza tot acest sistem.

P.S. Nu ar fi corect sa nu spun ca la Institutul Mamei si Copilului am intalnit medici foarte buni. Pe ei trebuie sa-i pretuim si sa le multumim pentru modul in care isi fac meseria. Din pacate, au ramas putini in Moldova...”

Persoanele influente de la noi o susțin pe mama care a născut în toaleta IMC

Anastasia Cucuruz

“Fragment extras din Legea în vigoare ”cu privire la drepturile şi responsabilităţile pacientului”. Primele patru puncte le-am citit și am constatat că angajații IMC le-au încălcat pe toate în cazul tinerei mămici de 19 ani. Mai departe cu mâna pe inimă spun că n-am citit că dacă-s enervată nu pot închide un ochi, iar eu chiar trebuie să dorm. Mâine e o nouă, lungă zi în care avem de tras mâța pe spinare mizeriilor în halate albe, care nu dau doi bani pe demnitatea umană și mai și pătează cu labele lor murdare nobila profesie de MEDIC…”

Dorin Galben

“Am vorbit cu femeia care a născut singură în baia Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău şi am aflat mai multe detalii despre atitudinea inumană la care a fost supusă timp de câteva zile. *A fost internată pe 9 decembrie 2017.”

video

Sursa: Mamaplus.MD