În perioada sărbătorilor, numărul de traversări ale frontierei de stat a crescut cu 20%

În perioada sărbătorilor, numărul de traversări ale frontierei de stat a crescut cu 20%

-
//
04.01.2016

Sărbătorile aproape că nu au influențat asupra fluxului de persoane care au traversat hotarul. Săptămîna trecută frontiera Republicii Moldova a fost intersectată în ambele direcții de peste 344 de mii de persoane. Cifra este cu 20% mai mare decît cea din perioada similară a anului trecut, informează NOI.md, cu referire la Poliția de Frontieră.

În perioada sărbătorilor, numărul de traversări ale frontierei de stat a crescut cu 20%

Indicii înregistrați în perioada sărbătorilor la frontieră sînt comparabili cu cei din zilele obișnuite. Sărbătorile nu au influențat nici asupra fluxului de persoane care au încercat să treacă hotarul cu încălcări ale legii. Astfel, au fost depistați 78 de contravenienți. Cel mai frecvent colaboratorii Poliției de Frontieră au contracarat tentativele de trecere a hotarului de către persoanele aflate în conflict cu legea.

Polițiștii de frontieră au depistat 29 de contravenienți, grație acțiunilor coordonate cu organele de ordine și drept. Încă 19 persoane au încălcat regimul de frontieră și al punctelor de trecere. Șapte persoane au încălcat regimul de frontieră, trei au încercat să treacă controlul cu acte de călătorie false.

Șoferii au fost sancționați de patru ori pentru diverse contravenții. Trei șoferi transportau mărfuri nedeclarate, iar unul se afla la volanul unui automobil dat în căutare.

Legislația migrațională a Republicii Moldova, timp de o săptămînă, a fost încălcată de 17 cetățeni străini. Ei aveau expirat termenul de ședere provizorie pe teritoriul țării noastre. A fost interzisă intrarea în țară pentru 19 cetățeni străini. Concetățenii noștri au fost sancționați de 14 ori de către grănicerii altor state. A fost interzisă intrarea în Uniunea Europeană pentru 11 cetățeni ai RM, unul a fost deportat. În Rusia nu a fost permisă intrarea unui concetățean de-al nostru, altul a fost deportat.

Fluxul de persoane care au trecut frontiera în perioada Anului Nou a depășit 307 mii, majorîndu-se cu 20% în comparație cu perioada similară a anului trecut. În același timp, 64 de mii de automobiliști amatori au intersectat frontiera în ambele direcții.

Sursa: www.noi.md