mamaplus.md

În perioada 29 decembrie - 1 ianuarie, peste 10 mii de persoane au apelat la ajutorul medicilor de pe ambulanță

-
//
04.01.2019

În minivacanţa de Revelion, medicii de la urgenţă au fost cei mai solicitaţi. În cele patru zile de odihnă, la 112 au sunat 10.225 de persoane care au avut nevoie de ajutorul doctorilor.

mamaplus.md

Prima zi din an a fost şi cea mai grea - s-au înregistrat cu 400 de chemări mai multe faţă de media celorlalte zile. Printre ele se numără intervenţia la 27 de accidente rutiere, produse pe drumurile din ţară, în care 31 de persoane au avut de suferit.

Medicii au fost chemaţi şi de femeile gravide care au născut înainte de a ajunge la spital. Trei dintre mame au adus pe lume micuţii chiar în ambulanţă, fiind asistate de doctori.

Totodată, în minivacanţa de Revelion, în raioanele Basarabeasca, Străşeni, Cantemir și municipiile Comrat și Bălți au fost înregistrate mai multe cazuri de intoxicații colective cu monoxid de carbon, iar 15 oameni au fost afectaţi. Totodată, alte trei persoane au fost spitalizate cu hipotermie şi degerături.

Noaptea dintre ani a fost cu ghinion şi pentru cinci moldoveni care s-au ales cu traumatisme din cauza utilizării incorecte a petardelor şi focurilor de artificii.

Sursa: canal3.md