Pericol de moarte. Nu vă plimbați prin parcul de pe str. Ginta Latină din sectorul Ciocana!

Pericol de moarte. Nu vă plimbați prin parcul de pe str. Ginta Latină din sectorul Ciocana!

-
//
01.02.2018

De vreo 2 ani, în parcul de pe str. Ginta Latină din sectorul Ciocana mai multe persoane au fost agresate și jefuite. Chiar dacă știe despre aceste cazuri, poliția Capitalei nu întreprinde nimic.

Pericol de moarte. Nu vă plimbați prin parcul de pe str. Ginta Latină din sectorul Ciocana!

O locuitoarea a Capitalei a fost jefuită în seara zilei din 22 ianuarie curent în parcul de pe strada Ginta Latină, de lângă Policlinica nr. 10 din, în sectorul Ciocana al capitalei. Ea s-a adresat unei secții de poliție situată la vreo cinci minute distanță de locul infracțiunii. Agenții de poliție au condus-o la Inspectoratul de Poliție Ciocana unde a scris o plângere în care a descris minuțios felul în care a fost atacată.

Pe Facebook există un grup al locuitorilor sectorului Ciocana unde mai multe internate au relatat că au fost și ele atacate în parcul respectiv. Potrivit unei tinere care a solicitat anonimatul, atacuri asupra femeilor în acest parc au loc aproape zilnic de ani de zile, dar poliția nu întreprinde nimic.

„Femeile sunt vânate și jefuite acolo de ani de zile. Nu se întreprinde nimic. Măcar o campanie de informare. Poliția fie are înțelegere cu hoții, fie cască gura. Am rămas vie și nevătămată, dar fără bani. Ar fi bine să nu fie cazuri mai grave… După ce am pățit-o eu, aș vrea să ai asemenea momente și alte femei”, ne-a spus ea.

Am solicitat informații despre acțiunile polițiștilor întreprinse în acest caz de la Inspectoratul de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Secția investigații și infracțiuni. Un angajat al acestei secții nu a vrut să se prezinte pentru că ar lucra „într-o secție care este secretizată” și orice informație la ei „este secret de stat”, ne-a precizat el.

Același angajat ne-a mai spus că este la curent și se lucrează la acest caz, există chiar un portret-robot al infractorului, se fac acțiuni, „totul se face, poliția lucrează”, ne-a încredințat polițistul.

Sursa: jc.md