mamaplus

Pentru că a rămas însărcinată, angajatorul a refuzat să-i mai plătească salariul

-
//
01.02.2023

Islandeza Sara Björk Gunnarsdóttir a suferit un an la Lyon. „M-au făcut să simt că a fost un lucru negativ să am copil”, a spus ea. Și-a găsit dreptatea la tribunalul FIFA. Clubul numărul 1 în fotbalul feminin continental, care o ignorase în timpul sarcinii, a fost obligat să-i plătească integral salariile neachitate.

mamaplus

Astăzi, la 32 de ani, transferată între timp la Juventus, Sara este un simbol al Islandei, căpitanul naționalei nordice din 2017, cu 144 de selecții (24 de goluri), maximum atins în țara sa. Astăzi, ea le-a destăinuit tuturor suferința trăită în Franța. 

„Știu că această poveste ar putea supăra unii oameni puternici din lumea fotbalului. Nu se așteaptă nimeni să vorbești despre această parte a jocului. Însă trebuie să spun adevărul”, și-a început Gunnarsdóttir articolul pe platforma The Players’ Tribune. 

Mult timp, Sara a fost și ea atrasă de marca OL și i-a cerut agentului să o ajute să semneze cu Lyon. Pe 1 iulie 2020, după patru ani la Wolfsburg, alt club important, și-a împlinit visul. Juca la Olympique Lyonnaise. Primele luni au fost extraordinare, în ciuda pandemiei. În acea vară, pe 30 august, a cucerit Champions League, 3-1 în ultimul act împotriva lui Wolfsburg, fosta sa echipă, scrie libertatea.ro.

„Să marchez în finală a fost unul dintre momentele de mândrie ale carierei mele”, își amintește ea.

„După aceea am rămas însărcinată”. Sună ca o lovitură, nu ca o clipă de bucurie absolută, pentru că așa a fost ce i s-a întâmplat la Lyon. O lovitură. 

Citește continuarea pe libertatea.ro.