mamaplus

Pentru că nu crede în metodele contraceptive, o femeie a ajuns să fie mamă de 17 ori

-
//
28.03.2024

Pentru că nu crede în metodele contraceptive, o femeie a ajuns să fie mamă de 17 ori, la numai 39 de ani. Însp, deși întreținerea unei familii atât de mari poate fi dificilă, cuplul se simte binecuvântat că au reușit să aibă atât de mulți urmași.

mamaplus

Patty și Carlos, în vârstă de 40, respectiv 39 de ani trăiesc în North Carolina, Statele Unite ale Americii. Cei doi au 17 copii, iar Patty susține că nu crede în metodele contraceptive și e deschisă la ideea de a face chiar mai mulți copii.

”Am crescut cu doi frați și mereu mi-am dorit să fiu mamă. Când l-am cunoscut pe Carlos, în 2006, am stabilit că vom încerca să facem copii cât mai repede. Am încercat timp de 2 ani să facem primul copil, Carlos Junior, iar din acel moment, am rămas însărcinată constant. Nu am plănuit să devin mamă de 17 ori, dar așa s-a întâmplat. Nu ne-am opus, pentru că nu credem în metodele contraceptive”, povestește Patty, pentru kidspot.com.au.

Din fericire, femeia a avut parte de ajutor din partea familiei sale. ”Mătușa mea, Maria, a fost de mare ajutor. Copiii o iubesc și ea îi iubește pe ei, așa că îi place la nebunie să aibă grijă de ei”, a mai spus mama celor 17 copii.

”Îmi ia toată ziua să spăl haine și să gătesc”

Însă, după atât de multe sarcini și odată cu trecerea anilor, lui Patty a început să îi vină mai greu să aducă pe lume copii. Toate nașterile sale au fost naturale, cu excepția uneia în care a și-a născut gemenii prin cezariană.

”La ultima sarcină am petrecut 16 ore în travaliu și m-am chinuit destul de mult. Am rămas în spital 4 zile după naștere. Carlos a fost lângă mine în tot acel timp, iar mătușa Maria a avut grijă de copii. Micuțul Canaan, mezinul familiei, a venit pe lume pe 26 februarie, anul acesta”, povestește Patty.

Însă, dincolo de bucuria de a avea casa plină cu fii și fiice, este destul de dificil să gătească și să facă curat.

”Îmi ia toată ziua să spăl haine și să gătesc, dar copiii mă ajută cu tot ce pot. Eu sunt cea care gătește aproape mereu și cheltuim cam 800 de lire (4500 de lei) lunar, pe mâncare. Am și eu momente în care îmi e greu și în care sunt extrem de obosită, ca orice om, dar per total, eu și Carlos ne simțim binecuvântați că facem parte dintr-o familie atât de mare”, a mai spus Patty, scrie qbebe.ro.