mamaplus

Pediatrul Mihai Craiu: „Suntem cu toții dependenți de rețete „generoase” cu multe medicamente, indiferent de boală”

-
//
13.12.2019

Recent, firma producătoare a medicamentului Debridat a anunțat că produsul a fost retras de pe piața farmaceutică din România. Motivul este acela că recipientul ar putea conține un corp străin metalic, ca urmare a unui incident care a avut loc la fabrica din Franța unde este produs acest medicament.

Medicul pediatru Mihai Craiu le transmite părinților că nu trebuie să se panicheze din această cauză, pentru că nu este vorba decât despre câteva loturi cu probleme. Iar din februarie 2020, medicamentul va fi din nou pe piață.

Avertismentul medicului pediatru:

Mihai Craiu a reacționat cu privire la faptul că cei mici sunt nevoiți sa ia foarte multe medicamente pentru afecțiuni banale, mai ales când vine vorba despre antivomitive, antiacide sau probiotice.

„Poate astfel mai diminuăm puțin moda cu excesul de medicație în acuze gastrointestinale banale și nespecifice, la care se prescriu „vagoane” de Debridat, antiacide, probiotice etc.", scrie Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Renumitul pediatru atrage atenția și celor care preferă rețete „generoase” indiferent de boală, mai ales pentru copii.

„Adevărul este că suntem cu TOȚII, aici în România, dependenți (mai ales emoțional) de rețete „generoase” cu multe medicamente, indiferent de boală”, mai notează pediatrul.