mamaplus

Pediatrul Mihai Craiu atrage atenția asupra unor produse „miraculoase” pentru COVID-19

-
//
20.03.2020

Medicul pediatru Mihai Craiu, fondator al Spitalului Virtual pentru Copii, atrage atenția că pe internet circulă numeroase remedii naturiste împotriva infecției cu noul coronavirus. 

„Procurorul general al New York a trimis un ordin de încetare a publicității și de oprire a comercializării unui produs „miraculos” cu argint, destinat COVID-19. Domnul Bakker, autorul acestei escrocherii, cu implicații medicale (pentru pacienți) și financiare (pentru el), este primul american împotriva căruia a fost începută urmărirea penală în SUA”, afirmă doctorul.

mamaplus

În cazul COVID-19 este prudent să:

  • „Întrebați medicul dumneavoastră de familie despre acțiunile de prevenție sau tratament (de exemplu acum există dovezi rezonabil de puternice pentru a interzice utilizarea ibuprofen/nurofen în tratamentul febrei în COVID-19.
     
  • Să citiți secțiunea despre mituri demontate de la WHO (Organizația Mondială a Sănătății). Nu cumpărați prostii vândute în afara sistemului farmaceutic!”, atenționează medicul pediatru.

Atenție la tratamentele homepatice pentru COVID-19!

Edzard Ernst, medic și profesor de medicină complementară la Universitatea Exeter, atrage atenția asupra tratamentelor care au apărut pe internet și sunt agresiv promovate pe rețelele de socializare, scrie nymag.com.

Medicul spune că aceste forme de medicină alternativă, inclusiv homeopatia sunt promovate de șarlatani care vor doar să profite de această epidemie de coronavirus.

„În primul rând, raționalitatea este subminată dacă oamenii încep să creadă că absența unei molecule active, ca în homeopatie, poate avea efecte pozitive asupra sănătății. Doar portofelul dumneavoastră este în pericol, deoarece aceste tratamente nu sunt în niciun caz ieftine. Oamenii care cumpără tratamentele absurde ale acestor șarlatani ar putea crede că sunt în siguranță, dar își pot pune viața în pericol deoarece ar putea neglija alte măsuri esențiale pentru a reduce riscul de infecție”, a precizat medicul.

Uleiurile esențiale nu vindecă COVID-19

Uleiurile esențiale miros doar bine, însă nu reduc șansele de a contracta COVID-19. Cele mai bune măsuri sunt distanțarea socială, spălarea pe mâini. Până la un vaccin disponibil, singurul lucru în care trebuie să credem este precauția.