mamaplus

Pe timp de carantină, Spitalul Municipal Nr.1 nu le permite proaspeţilor tătici să-și vadă copiii

-
//
15.04.2020

Perioada de pandemie impune și anumite restricții în maternități. Astfel, la Spitalul Municipal Nr.1 din capitală proapeţii tătici nu au acces în instituţie şi îşi văd nou-născuţii prin intermediul aplicaţiilor de comunicare sau de la fereastra spitalului.

Fiecare colet sau pachet care urmează să ajungă la proaspetele mămici este dezinfectat minuțios. Punctele de prelucrare a coletelor au fost improvizate la intrarea în spital. Fiecare trimitere sau persoană care o aduce sunt incluse într-un registru.

”Sunt interzise toate internările programate referitor la profilul gynecologic, se exclude intervențiile chirurgicale ginecologice, cu scopul prevenției riscului de contaminare. Totodată, sunt interzise și externările cu participarea prietenilor și a rudelor, dar și tradiționalele sesiuni foto.”, susține vicedirectorul SCM nr.1, Ălina Bejan.

Specialiștii îndeamnă femeile însărcinate să respecte cerințele impuse de Organizația Mondială a Sănătății: să evite locurile publice, să se izoleze la domiciliu și să-și spele mâinile cât mai des cu săpun.

Potrivit datelor oficiale, în perioada 10 martie – 10 aprilie, la Spitalul Clinic nr. 1 din capitală au avut loc 547 de nașteri.