Pe Piața Marii Adunări Naționale va fi sărbătorită Maslenița

Pe Piața Marii Adunări Naționale va fi sărbătorită Maslenița

-
//
16.02.2015

Pe 22 februarie, la Chișinău va fi petrecută iarna și sărbătorită Maslenița. Pentru prima oară sărbătoarea va avea loc pe piața principală a capitalei – Piața Marii Adunări Naționale, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Centrului Rus de Știință și Cultură (CRȘC).

Pe Piața Marii Adunări Naționale va fi sărbătorită Maslenița

Vizitatorii sînt așteptați la un program festiv vast, începînd cu ora 12. Aici vor avea loc serbările Masleniței, jocuri amuzante și tombole, concerte ale ansamblurilor corale și formațiilor de dans din numeroasele raioane ale Moldovei, hore, tîrguri colorate, tradiționalele clătite rusești și, desigur, culminarea sărbătorii – arderea pe rug a momîii iernii.

Împreună cu organizatorii – Comunitatea Rusă din Republica Moldova și Adunarea Popoarelor din Moldova – Maslenița va fi sărbătorită de belaruși, ucraineni, reprezentanți ai altor naționalități, instituții de învățămînt superior, licee, colective de creație.

Sărbătoarea se va desfășura cu susținerea Ambasadei Federației Ruse, CRȘC, Biroului Relații Interetnice și a Primăriei municipiului Chișinău.

Sursa