mamaplus

Părinții, îndemnați de Primărie să vaccineze copiii împotriva rujeolei

-
//
20.03.2024

Primăria municipiului Chișinău informează că, în contextul creșterii numărului de cazuri confirmate de rujeolă în Republica Moldova, inclusiv în municipiul Chișinău, Primăria Chișinău, Direcția Generală Asistență Medicală și Socială și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport îndeamnă părinții să se adreseze la medicul de familie și să își vaccineze copiii împotriva rujeolei.

mamaplus

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, pentru a preveni răspândirea acestei boli și pentru a proteja sănătatea membrilor comunității, vaccinarea este esențială, transmite Știri.md.

Rujeola este o infecție virală contagioasă ce poate afecta atât copiii, cât și adulții și poate duce la complicații grave precum: pneumonie, encefalită, orbire și chiar deces.

În Republica Moldova, vaccinul este administrat în trei doze, la 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

„Vaccinul împotriva rujeolei este sigur și eficient, iar administrarea completă a celor trei doze este esențială pentru a asigura o protecție optimă.

O persoană diagnosticată cu rujeolă poate să infecteze alte 18, dacă acestea nu sunt vaccinate”, susțin reprezentanții Primăriei.