Părinții achită câte 1400 de lei lunar la grădinița „Lăstăraș”

Părinții achită câte 1400 de lei lunar la grădinița „Lăstăraș”

-
//
07.05.2018

Potrivit primarului general interimar Ruslan Codreanu, la o grădiniță din Capitală s-a dezvoltat un business de familie, iar afacerea este transmisă prin moștenire membrilor de familie a fostei directoare. Acesta a cerut în context o analiză amplă a acestui caz și un raport privind activitatea grupelor private în grădinițele din Chișinău.

Părinții achită câte 1400 de lei lunar la grădinița „Lăstăraș”

„Sunt grădinițe care se transmit prin moștenire. Vorbesc de grădinița nr 199. Vă rog să faceți un control. Se percep taxe lunare exagerate, dar ani de zile nu se fac reparații. Părinții achită 1400 de lei pe lună. Dacă ne referim la cât investește municipalitatea în sector nu ne ridicăm la suma care se colectează la această instituție. Aștept un raport și despre baza în care activează grădinițele private, grădinițe cu grupe private”, a declarat Codreanu.

Potrivit primarului general interimar, fosta conducere a grădiniței a activat mai bine de 10 ani, iar astăzi a transmis responsabilitățile nurorii. Fiul fostei directoare este președintele asociației obștești care activrează în instituție. „Este clar un business de familie. Vreau o informație amplă la acest capitol, cum s-a ajuns la această situație. De ce părinții pe lângă cei 1400 de lei mai cumpără și produse igienice necesare”, a mai adăugat Codreanu.

De menționat că în cadrul grădiniței „Lăstăraș” activează o Asociație obștească de prestări servicii educaționale și nu o Asociație de părinți ca în alte instituții.

Sursa: agora.md