mamaplus

În Parcul Râșcani din capitală sunt amenajate terenuri de joacă noi

-
//
19.10.2022

În Parcul Râșcani din capitală au fost amenajate două terenuri de joacă noi. Lucrările de instalare a celui de-al treilea loc de joacă sunt pe ultima sută de metri.

Contactată de IPN, Irina Boțu, comunicator la Direcția generală locativ-comunală și amenajare, a declarat că amenajarea celor trei terenuri de joacă s-a făcut la solicitarea Preturii sectorului Râșcani în cadrul proiectului de modernizare a parcului. Complexele de joacă noi au tobogane, leagăne, figurine etc.

„Sunt terenuri de joacă moderne, la care sunt așteptați micuții să se distreze. De fapt, cunoaștem că în acest parc vin destul de mulți copii și din acest motiv am dat curs inițiativei Preturii Râșcani”, a mai spus Irina Boțu.

Anterior în Parcul Rîșcani au fost amenajate și două terenuri de fitness/workout. Unul dintre aceste terenuri este cu acces inclusiv pentru persoanele cu cerințe speciale.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a început proiectul de amenajare a 30 de terenuri în curțile de bloc din capitală. Primul a fost deja instalat în strada Ciocana, 12. Adresele urmează a fi selectate conform solicitărilor parvenite din partea chișinăuienilor.