mamaplus

Pandemia le-ar putea ”fura” copiilor cadourile și sărbătoarea Crăciunului din acest an

-
//
23.09.2020

Pandemia golește sacul lui Moș Crăciun, în acest an. Dovada vine din orașul care produce 80% din jucăriile și decorațiunile cu tematică de sărbători din întreaga lume. Se află în China și simte din plin efectele pandemiei. Fabricile au primit cu 50% mai puține comenzi față de alți ani.

Ceea ce trebuia să fie cea mai aglomerată perioadă a anului s-a transformat într-o luptă disperată pentru salvarea Crăciunului.

Jin Zhixun, managerul fabricii: "Cererile din acest an au scăzut foarte mult din cauza pandemiei. Nu avem clienți noi, iar în comparație cu anul trecut, comenzile din partea clienților obișnuiți au scăzut la jumătate, așa că pandemia are efecte dezastruoase asupra noastră".

Xiang Yanli, angajată a fabricii: "Pandemia ne-a afectat pe toți în acest an, comenzile au scăzut, așa că noi avem mai puțin de muncă. În mod normal, în această perioadă făceam ore suplimentare în fiecare noapte. Acum muncim mult mai puțin".

Xiang Yanli, vînzătoare: "Este incomparabil cu anii anteriori, dacă vorbim de fluxul de clienți. Practic, nu există clienți. Străinii nu pot intra deloc în China, e o piață goală. Nu e nimeni... asta e".