mamaplus

Orlando Bloom i-a vizitat pe copiii ucraineni afectați de război

-
//
27.03.2023

Starul francizelor cinematografice „Pirații din Caraibe” și „Stăpânul inelelor” a vizitat duminică un centru pentru de copiii din Kiev, în calitate de ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF.

mamaplus

Orlando Bloom s-a întâlnit și cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski, cu care a discutat despre proiecte de ajutor umanitar și problemele copiilor, transmite realitatea.md.

Aceasta este prima călătorie a lui Bloom în Ucraina din 2016.

„Nu m-aş fi aşteptat niciodată ca războiul să escaladeze în toată ţara după ultima mea vizită. Dar astăzi am avut norocul să aud râsetele copiilor la un centru Spilno, susținut de UNICEF, un spațiu sigur, cald și primitor, în care copiii pot să se joace, să învețe și să primească sprijin psihosocial. Copiii din Ucraina trebuie să-și recâștige copilăria”, a scris Orlando Bloom într-o postare pe Instagram. 

Centrele „Spilno”, răspândite în toată Ucraina, oferă sprijin copiilor strămutaţi şi familiilor lor. Potrivit unui comunicat publicat de UNICEF, peste 500 000 de copiii ucraineni au vizitat cel puţin un astfel de centru în ultimul an.

Orlando Bloom a vizitat și un cuplu cu nouă copii din Demîdîv, Kiev. Acum trei ani, cei doi soți au înfiat patru frați cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani.

„Da, sunt nouă copii! Pe măsură ce războiul continuă, iar copiii devin orfani, Ucraina va avea nevoie de mai mulți părinți care să calce pe urmele Nataliei și ale lui Iurie, aducându-i pe micuți în case iubitoare. Sunt super-oameni. Mi-au spus că acest război i-a învățat un lucru… că familia contează cel mai mult”, a conchis actorul.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, cel puţin 465 de copii ucraineni au fost omorâți, în timp ce alte mii de micuți au fost deportați forțat.

„Încercăm să ne ținem țara în picioare și să ne susținem reciproc. Vă mulțumesc foarte mult pentru vizita dumneavoastră și mesajele pe care le transmiteți. Însăși vizita dumneavoastră reprezintă un mesaj puternic”, a declarat Vladimir Zelenski în cadrul întrevederii sale cu actorul britanic.

În luna martie a anului trecut, Orlando Bloom a vizitat Republica Moldova, pentru a întâlni copiii și familiile din Ucraina, care fugeau din calea războiului.

mamaplus