Orientarea sexuală a bărbatului este determinată de componența familiei

Orientarea sexuală a bărbatului este determinată de componența familiei

-
//
14.12.2017

Dacă un bărbat are un frate mai mare, riscul de a avea o orientare sexuală neconvențională crește, raportează CNN. Potrivit oamenilor de știință, aceasta este o anumită schemă biologică, formată înainte de naștere.

Orientarea sexuală a bărbatului este determinată de componența familiei

În centrul atenției a oamenilor de știință a fost proteina NLGN4Y, asociată cu cromozomul Y. El este important pentru dezvoltarea creierului fătului masculin. Specialiștii au modelat următorul scenariu: când o femeie rămâne gravidă cu un băiat, această proteină intră în sânge. Corpul mamei recunoaște proteina ca element străin, iar drept răspuns imunitatea începe să producă anticorpi. Dacă se acumulează un număr suficient de anticorpi și ea concepe din nou un băiat, anticorpii trec prin placentă și penetrează creierul fătului.

Acest lucru poate schimba activitatea creierului, care se reflectă în viitor asupra atracției. O analiză a sângelui a unui grup de voluntari a făcut posibilă tragerea concluziilor. S-a constatat că cea mai mare concentrație de anticorpi la proteina NLGN4Y a fost observată la femeile cu mai mulți fii, dintre care cei mai tineri aveau orientare neconvențională.

Apropo, mai demult alți experți au dovedit că, cu cât băiatul are mai mulți frați mai mari, cu atât este mai probabil ca el să dezvolte o dorință pentru bărbați. Și în 2006 a fost stabilit: cu fiecare frate probabilitatea ca un bărbat să aibă orientare netradițională, crește cu aproximativ o treime.

Источник: meddaily.ru