mamaplus

”Ori ne faci un nepot, ori te dăm în judecată!”: Doi soți din India au luat o decizie șocantă

-
//
13.05.2022

Soții din India i-au dat un termen limită de un an de zile fiului lor sau, în caz contrar, să le plătească despăgubiri de 50 de milioane de rupii (615.000 de euro) în cazul în care nu le trece pragul cu nepotul în brațe.

Sanjeev şi Sadhana Prasad spun că şi-au cheltuit toate economiile pentru a-l creşte şi a-l educa pe fiul lor, în prezent pilot de avion, şi pentru a-i organiza o nuntă fastuoasă, scrie BBC. Acum, ei vor un nepot sau ca investiția să le fie rambursată.

„Fiul meu este căsătorit de şase ani, dar el şi soția lui încă nu plănuiesc să facă un copil. Dacă am avea un nepot cu care să ne petrecem timpul, durerea noastră ar deveni suportabilă”, au declarat soții Prasad în plângerea lor depusă săptămâna trecută la Tribunalul din Haridwar.

Compensația de 50 de milioane de rupii acoperă costul cu petrecerea de nuntă organizată într-un hotel de cinci stele, un automobil de lux în valoare de 76.000 de euro şi plata pentru luna de miere pe care tinerii căsătoriți au petrecut-o în străinătate.

Soții Prasad au mai spus că au trebuit să achite 62.000 de dolari pentru ca fiul lor să urmeze un curs de pilot de avioane în Statele Unite, înainte ca acesta să se întoarcă în India fără un loc de muncă, afirmă acelaşi cotidian.

„De asemenea, am contractat un împrumut pentru a ne construi o casă şi acum ne confruntăm cu numeroase dificultăți financiare. Suntem tulburați şi din punct de vedere psihologic, pentru că locuim singuri”, au adăugat soții Prasad.

Potrivit avocatului cuplului indian, Arvind Kumar, plângerea va fi examinată de un tribunal din nordul Indiei pe 17 mai.

În India, persoane aparținând mai multor generații, inclusiv bunici, mătuşi, unchi, nepoți şi nepoate, locuiesc de multe ori în aceeaşi casă. În ultimii ani însă, tendințele din societatea indiană s-au schimbat, tinerii căsătoriți preferând să se îndepărteze de familiile lor, în timp ce numeroase femei, precum nora din această speță, preferă să se emancipeze şi să îşi construiască mai degrabă cariere profesionale decât să devină mame.