mamaplus

Orașul din Europa unde se mănâncă cel mai bine. E preferat pentru un restaurant inedit

-
//
26.06.2024

Barcelona, una dintre destinațiile de vacanță favorite ale românilor, a devenit punctul de atracție principal pentru iubitorii gastronomiei de top, scrie playtech.ro.

mamaplus

Conform topului anual al celor mai bune 50 de restaurante din lume, Spania domină clasamentul cu trei din primele cinci localuri, iar cel mai bun dintre toate este Disfrutar, situat în inima Barcelonei.

Disfrutar, fondat în 2014 și condus de trei chefi specializați în bucătăria moleculară, a fost desemnat numărul 1 în lume. Cu trei stele Michelin, restaurantul este renumit pentru creativitatea și inovația sa culinară. Experiența de la Disfrutar este descrisă de clienți ca o explozie de gusturi, fiecare fel de mâncare fiind conceput pentru a provoca emoții puternice și reacții de uimire.

„Încercăm să fim creativi, să venim cu tehnici noi, cu concepte noi. Cel mai important lucru este emoția. Când mănânci un fel de mâncare să spui: Wow, este gustos!”, explică chefii de la Disfrutar.

Popularitatea restaurantului este atât de mare încât rezervările se fac cu un an înainte. Prețul unui meniu variază între 300 și 1.000 de euro, însă clienții sunt dispuși să plătească pentru o experiență culinară unică, care include preparate inovatoare precum „vin care nu este vin” și „pâine care nu este pâine”.

Pe locul al doilea în topul mondial se află Asador Etxebarri din Țara Bascilor, în apropiere de Bilbao. Alte restaurante europene de top includ Table by Bruno Verjus din Paris și Diverxo din Madrid. Pe locul cinci se află Maido, un restaurant din Lima cu specific japonez, recunoscut pentru complexitatea și diversitatea gusturilor sale.

În clasamentul celor mai bune 50 de restaurrante 

Barcelona se mândrește cu o ofertă gastronomică variată, centrată în jurul meniului de degustare și a bucătăriei avangardiste. Preparatele se remarcă prin identitatea lor clar mediteraneană, oferind o experiență culinară îndrăzneață, distractivă și modernă.

Disfrutar și alte restaurante de top din Spania continuă să atragă turiști din întreaga lume, consolidând poziția țării ca lider mondial în domeniul gastronomiei.

Clasamentul este realizat anual pe baza voturilor a peste o mie de experți din industrie, printre care critici culinari și bucătari-șef.