„Ora Planetei” va avea loc și la Chișinău

„Ora Planetei” va avea loc și la Chișinău

-
//
28.03.2015

Astăzi, 28 martie, pentru o oră va fi deconectată lumina și aparatele electrice din clădirile municipale și pe străzile capitalei. În acest mod, Primăria capitalei își va exprima sprijinul pentru acțiunea internațională „Ora Planetei”. Primăria Chișinău, de asemenea, îi îndemnă pe toți locuitorii municipiului să se alăture acțiunii. Deconectarea este planificată pentru intervalul de ore 20.30-21.30.

„Ora Planetei” va avea loc și la Chișinău

Astfel, vor fi stinse luminile interioare şi exterioare în sediile instituţiilor subordonate administraţiei publice locale. În acelaşi interval de timp, vor fi deconectate şi instalaţiile electrice din clădirile menţionate. De asemenea, va fi deconectat parţial şi iluminatul stradal din municipiul Chişinău, în zona centrală a oraşului, inclusiv pe strada pietonală.

Prin această acţiune, Chişinăul susţine iniţiativa globală de mediu, care are drept scop sensibilizarea societăţii faţă de problemele ecologice. Iniţiativa reprezintă, în acelaşi timp, un îndemn de economisire a resurselor energetice, pentru a contribui la protecţia mediului şi diminuarea schimbărilor climaterice.

În context, Primăria municipiului Chişinău face apel către persoanele fizice şi juridice, oameni de afaceri şi comunităţi să adere la această acţiune de întrerupere voluntară şi rezonabilă a curentului electric.

Acţiunea „Ora Planetei” a fost iniţiată în anul 2007 de World Wildlife Fund for Nature (WWF) în Sidney (Australia), cînd circa 2 milioane de persoane şi-au stins concomitent luminile. În 2014, „Ora Planetei” a atins o cotă de participare de peste 2 miliarde de persoane din aproximativ 7 mii oraşe şi 150 de ţări.

Sursa