mamaplus

Opt elevi din Chișinău vor participa la Olimpiada Internațională Școlară de la Moscova

-
//
15.07.2019

Opt elevi din Moldova vor participa la ediția a IV-a a „International Olympiad of Metropolises”, care se va desfășura la Moscova. Capitala rusă găzduiește anual competiția școlară de talie mondială, la care participă echipe de copii cu vârste de 14-18 ani.

mamaplus

Opt elevi din instituțiile preuniversitare din municipiul Chișinău vor participa la cea de-a IV-a ediție a „International Olympiad of Metropolises”, care se va desfășura, în perioada 1-6 septembrie, la Moscova, Rusia.

Capitala rusă găzduiește anual competiția școlară de talie mondială, la care participă echipe de copii cu vârste de 14-18 ani, la 4 discipline școlare: Matematică, Informatică, Chimie și Fizică.

O invitație de participare în acest sens a fost adresată Administrației publice locale Chișinău în cadrul unei întrevederi a primarului general interimar, Adrian Talmaci, cu reprezentanți ai Ambasadei Rusiei la Chișinău și ai Centrului Rus de Cultură și Știință din Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul discuțiilor părțile și-au arătat disponibilitatea pentru extinderea cooperării în domeniul educației și culturii, inclusiv prin proiecte de dezvoltare profesională și schimb de experiență.

Sursa: sputnik.md