mamaplus

OMS: „Nu revenim mai devreme de anul 2022 la viața de dinainte de COVID-19”

-
//
16.09.2020

Lumea va putea să revină la viața de dinainte de COVID nu mai devreme de anul 2022, a declarat, miercuri, directorul ştiinţific al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Soumya Swaminathan, citat de CNN.

„Până în 2022, o mare parte din populație ar trebui să înceapă să primească vaccinul care crește imunitatea împotriva COVID-19. Până atunci însă, trebuie să menținem același tip de măsuri care sunt puse în aplicare în prezent, precum distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena respiratorie”, a transmis Soumya Swaminathan, în cadrul unei întâlniri organizate online de Fundația Națiunilor, citate de CNN.

Măsurile de protecție ar trebui să continue chiar și după ce oamenii vor începe să primească vaccinul, deoarece, spune Swaminathan, e nevoie ca măcar 70% din populație să fie vaccinată și imunizată înainte să se vadă o scădere drastică a numărului de infectări.

Directorul ştiințific al OMS: „Nu știm cât timp protejează acest vaccin – aceasta e o altă necunoscută: Cât timp durează această imunitate? Este posibil să fie nevoie de o nouă vaccinare”.

Swaminathan a mai spus că oficialii din domeniul sănătății caută în prezent să controleze virusul care cauzează COVID-19, mai degrabă decât să-l elimine. Specialistul a mai adăugat că nu crede faptul că coronavirusul va deveni un virus sezonier odată cu trecerea timpului.