mamaplus

OMS cere ca școlile să rămână deschise: ”Nu ne permitem o generație pierdută din cauza COVID-19”

-
//
05.11.2020

În mai multe state europene se înregistrează în prezent o "explozie" a numărului de cazuri de COVID-19, iar reprezentanții OMS cer ca eforturile contra pandemiei să nu fie relaxate. Totuși, în privința școlilor, au o solicitare aparte.

Organizația Mondială a Sănătății cere statelor să ia măsuri ţintite şi proporţionate pentru a opri creşterea cazurilor şi a mortalităţii, dar crede că şcolile trebuie să rămâne deschise până la capăt şi să nu fie închise decât ca ultim resort.

"Observăm o explozie a infecţiilor cu un milion de noi cazuri în doar câteva zile în Europa şi vedem încet încet creşterea mortalităţii. Chiar și în aceste condiții, școlile trebuie să rămână deschise până la capăt şi să fie închise doar ca ultimă soluţie. Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere. Trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza Covid-19”, a subliniat directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge.

Zona europeană a OMS, care cuprinde 53 de ţări între care Rusia, a înregistrat mai mult de 11,8 milioane de cazuri şi aproape 295.000 de morţi de la începutul pandemiei.În ultimele şapte zile, aproape 1,8 milioane de noi cazuri au fost înregistrate, precum şi 19.500 de morţi.