mamaplus

Olga Manciu a dezvăluit că Vladimir, mezinul familiei, are autism

-
//
13.06.2023

În cadrul interviului Titania Podcast, Olga Manciu a făcut mai multe dezvăluiri. Aceasta a vorbit despre familia sa și a spus în premieră că mezinul familiei, Vladimir, care recent a împlinit 7 ani, are o formă ușoară de autism.

mamaplus

„Cred că e timpul să spun asta deschis, să fie exclusivitate. Vladimir, la noi are autism, eu nu am vorbit despre asta, lumea nu știe despre asta”, a spus Olga la podcastul Titaniei.

Aceasta a adăugat că este fericită că au ales să se stabilească în Marea Britanie, deoarece acolo sunt mai multe posibilități pentru copiii speciali.

„Vova nu prea are exprimări emoționale, el este un copil căruia îi place foarte mult singurătatea, foarte mult îl iubește pe tatăl lui și doar atunci când el simte necesitatea el este deschis să vorbeasca cu tine, să se joace cu tine, să-ți comunice ceva. E o formă de autism ușoară, dar este autism...

Mă bucur că învață la școală în Anglia, pentru că ei au depistat. Bine, noi tot am depistat, noi știam de asta încă când eram aici in Moldova, de asta el nu a mers la grădiniță nici o zi, pentru că știam că o să-l distrugă…

La Vladimir deja acum lucrurile stau mult mai bine, încă are probleme cu contactul vizual. Eu nu am spus până acum, deoarece eu știu în ce societate trăim, oamenii nu știu să calibreze cuvintele. Am decis acum să spun, deoarece eu traiesc într-o țară unde asta se acceptă, iar aceasta este o normalitate, unde oamenii cu autism au job-uri, familie, au tot”, a menționat bloggerița.

Influencerița a menționat că Vladimir este un copil foarte deștept, care cunoaște 8 limbi și face calcule potrivite pentru copiii mai mari.

„La început m-am învinovățit, iar după am înțeles că copilul meu este deosebit, el nu este bolnav, el este deosebit. Autismul nu este o boală, el la doi ani vorbea în limba engleza, el la doi ani număra în limba arabă. El nu a privit în viața lui desene animate, el privește calcule, cifre, el într-un moment dat vorbea în opt limbi…

Copilul acesta este minunat, el e tot o minune. Există șanse ca în adolescență sau în maturitatea sa totala, acest lucru să îi dispară. Noi acum tot ce facem, atât noi cât și școala, facem așa ca el să aibă o existență confortabilă. Pentru mine, copilul meu e tare bravo, eu sunt sigură că Vova al nostru o să facă ceva la nivel foarte înalt. El e pur și simplu fantastic, eu abia aștept să văd ce o să ne mai învețe el mai departe”, a conchis Olga.

mamaplus