mamaplus

OFICIAL: Când se redeschid centrele comerciale, sălile de sport și restaurantele

-
//
01.06.2020

Unitățile de alimentație publică, sălile de sport și de fitness vor fi deschise începând cu 15 iunie, iar până pe 30 iunie, transportul public în Chișinău și Balți nu va funcționa în weekend. Deciziile au fost luate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Potrivit deciziei, din 1 iunie reîncep antrenamentele în aer liber pentru sportivi în cadrul Federațiilor, iar Agenția Servicii Publice își reia activitatea integrală cu respectarea tuturor normelor igienice.

Începând cu ziua de 8 iunie se va relua activitatea centrelor comerciale, cu excepția unităților de alimentație publică și divertisment din cadrul acestora.

Întreprinderile din domeniul HORECA își vor reîncepe activitatea de pe 15 iunie. Sălile de sport și fitness vor fi deschise tot începând cu 15 iunie, însă vor activa fără vestiar, baie, piscină și cu respectarea strictă a distanței fizice, prin limitarea numărului de persoane pentru o ședință de antrenament, amplasarea distanțată a echipamentului sportiv, plasarea soluțiilor dezinfectante la intrare, monitorizarea respectării igienei mâinilor și dezinfectarea echipamentului după fiecare antrenament.

Conform noilor decizii, scutiți de regimul de autoizolare aunt conducători auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau umanitare, elevii și studenții, înmatriculați în instituțiile de învățământ de peste hotarele tarii, care au de susținut examene.

Nu este obligatorie autoizolarea nici pentru persoanele care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document confirmativ, lucrătorii transfrontalieri, membrii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor internaționale, dar și alte categorii de persoane.