mamaplus

Oficial: 19 școli din Moldova nu și-au redeschis azi ușile pentru elevi

-
//
01.09.2020

Din cele 1.252 de școli, astăzi, 1 septembrie, 19 nu au început anul de studii cu elevii prezenți în sălile de clase. În cazul acestora, procesul educațional a început la distanță. Informațiile au fost prezentate după ședința conducerii de vârf a țării.

„Practic, toate instituțiile educaționale din Republica Moldova, mă refer la școli, și-au reluat activitatea începând cu ziua de azi. Vreau să felicit elevii, studenții, copiii care au revenit la grădiniță. 

Cel micuț al meu s-a dus cu plăcere astăzi la grădiniță și cred că marea majoritate a părinților, care ne privesc acum, se bucură că începând de azi copiii au revenit la școli, la grădinițe”, a notat șeful statului Igor Dodon.

Președintele a menționat că pe parcursul anului viitor va veni cu inițiativa de dublare a salariilor pentru lucrătorii din sistemul educațional, așa cum se întâmplă de la 1 septembrie în cazul lucrătorilor medicali.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a reamintit că începând cu 1 septembrie, cetățenii care revin din țările care nu sunt incluse în lista roșie, nu vor mai fi obligați să stea în autoizolare. 

Potrivit lui, această listă va fi actualizată periodic de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.