mamaplus

”O zi cu mama”: Deținutele de la Rusca și-au revăzut copiii și rudele, într-o atmosferă emoționantă

-
//
30.06.2022

Deținutele de la Penitenciarul nr.7 Rusca și deținuții de la Penitenciarul nr.9 Pruncul au avut parte de o zi cu lacrimi de bucurie și emoții frumoase. În cadrul evenimentului, desfășurat cu genericul „O zi cu mama”, circa 30 de femei au avut posibilitatea să trăiască momente frumoase, alături de cei dragi, care le-au făcut să uite pentru moment că se află în penitenciar.

Nerăbdători să-i revadă pe cei dragi și condamnații de la Penitenciarul nr.9 Pruncul, s-au bucurat de revederea cu copiii în cadrul evenimentului „O zi cu tata”.

Ca vizita copiilor și a rudelor deținuților să fie cât mai agreabilă, Administrația Națională a Penitenciarelor a precizat că conducerea, în comun cu asociațiile obștești partenere, a avut grijă să organizeze diverse activități și jocuri distractive.

mamaplus

Rezultatul reuniunii cu copiii, deși pentru puțin timp, le-a dat persoanelor private de libertate motivația de a se reîntoarce cât de curând la cei dragi, acasă.

mamaplus

„Scopul acțiunii îl constituie reconsolidarea și menținerea legăturii cu membrii familiei, or revederea cu rudele reprezintă un sprijin moral și psihologic enorm pentru cei din detenție, iar apropierea de familie contribuie la menținerea liniștii sufletești, motivându-i să manifeste un comportament demn.

Evenimentul cu genericul „O zi cu mama”/„O zi cu tata” vine să completeze programele de terapie socială desfășurate în penitenciar, pentru creşterea şanselor de reintegrare socială, menținerea şi întărirea relațiilor cu familia, dar şi responsabilizarea persoanelor private de libertate”, se menționează în comunicatul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

mamaplus
mamaplus